עוגת גבינה ניו יורקית עם קראסט בוטנים

serving suggestion

עוגת גבינה ניו יורקית עם קראסט בוטנים

  • רכיבים

    ¾1 כוסות פירורי קרקרים מלוחים (180 גרם‏)
    ¾ כוס חמאת בוטנים קלאסית של סקיפי ‏(192 גרם‏)
    ¼1 כוסות סוכר ‏(250 גרם‏)
    ‏4 ביצים גדולות
    3 חבילות של גבינת שמנת, מרוככות ‏(678 גרם‏)
    1 כוס שמנת חמוצה ‏(240 גרם‏)
    ‏15 מ"ל תמצית וניל
  • הוראות הכנה

    1. חממו תנור לחום של 165 מעלות. כדי להכין את הקרום, ערבבו בקערה בעזרת מיקסר את 
    פירורי הקרקרים המלוחים, 1/2 כוס חמאת בוטנים (128 גרם), 1/4 כוס סוכר (50 גרם) וביצה 
    אחת עד ליצירת תערובת אחידה. 
    ‏2. שטחו את הקרום באופן שווה בתחתית תבנית קפיצית ובדפנותיה בעובי של 2.5 ס"מ. 
    ‏3. בינתיים, ערבבו בעזרת מיקסר את גבינת השמנת, יתרת הסוכר (1 כוס, 200 גרם), שמנת 
    חמוצה ואת הווניל בקערה עד ליצירת תערובת אחידה. הוסיפו את 3 הביצים הנותרות, אחת בכל פעם, עד 
    שהתערובת תהפוך לאוורירית. מיזגו אותה על הקרום. 
    ‏4. אפו את עוגת הגבינה במשך שעה או עד שמרכזה הופך ליציב. צננו למשך שעה. הכניסו למקרר 
    לשלוש שעות או למשך לילה. 

    כמות מומלצת 12 יחידות.