הוראות הכנה
לשכבת הפירות:
2 כוסות פירות עונה חתוכים
לקישוט:
2 כפות בוטנים קצוצים או מסוכרים
לעוגה: מחממים את התנור ל־175 מעלות. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מקציפים ביצה, חלב,
חמאת בוטנים, תמצית וניל וחמאה או מרגרינה מומסת. מאחדים את תערובת הביצה עם
תערובת הקמח ומערבבים עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את קוביות הבננה ומערבבים. מעבירים
את הבלילה לתבנית משומנת מצופה נייר אפיה. אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז
העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
לקרם חמאת הבוטנים: מחממים בסיר על אש קטנה חלב ומקל וניל חצוי
כ-3 דקות (תמצית וניל – מוסיפים רק כאשר מסירים את הסיר מהאש).
טורפים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת עד שהעיסה אחידה ובהירה.
מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים עד שהעיסה אחידה. מביאים לרתיחה את החלב
והווניל, מסירים מהאש ויוצקים בזרם דק תוך כדי טריפה מתמדת אל קערת הביצים, עד שהעיסה
אחידה ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה תוך כדי טריפה עד שהעיסה מסמיכה ומסירים מהאש.
מוסיפים חמאה וחמאת בוטנים ומערבבים. מעברים לכלי אחסון ומצננים לפחות שעה במקרר.
להרכבת המנה: מניחים בכוסות הגשה פרוסה של עוגה, עליה מניחים או מזליפים שתי כפות
גדושות מקרם חמאת הבוטנים ומעל מפזרים פירות העונה. חוזרים שוב על סדר השכבות
ומסיימים בפירות היפים. מקשטים בבוטנים ומצננים במקרר עד להגשה.
מומלץ להגיש באותו היום.