דג על מצע של בצלים וכרובית

serving suggestion

דג על מצע של בצלים וכרובית

  • רכיבים

    600 גרם פילה סלמון חתוך ל־8 רצועות שוות כולל העור
    2 כפות שמן

    לרוטב:
    4 כפות חמאת בוטנים SKIPPY עם שברי בוטנים
    3 כפות רוטב סויה קיקומן
    2 כפות רוטב צ’ילי מתוק (אם רוצים) הלת’י בוי
    1 שן שום כתושה
    2 כפות כוסברה קצוצה
    או פטרוזילה (אם רוצים)

    לכרובית:
    1 ראש כרובית חתוך לפרחים קטנים
    1 כף שמן קנולה
    2 בצל סגול קלוף, חתוך לפלחים
    מלח ופלפל

  • הוראות הכנה

    מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה. שומרים בצד 3 כפות ומעבירים את נתחי
    הסלמון לקערה. הופכים את הנתחים כך שיצופו ברוטב ומעבירים למקרר מכוסה
    לשעתיים (מינימום 10 דקות)
    מעבירים את פרחי הכרובית לסיר, מכסים במים רותחים ומוסיפים 1 כפית מלח
    מבשלים את פרחי הכרובית כ־3 דקות עד שמתחילים להתרכך. במחבת גדולה
    מחממים שמן ומטגנים את הבצל כ־3-2 דקות עד שמזהיב. מוסיפים את פרחי
    הכרובית וממשיכים לטגן על אש גבוהה כ־3 דקות. מוסיפים את 3 כפות הרוטב
    ומתבלים במלח ופלפל.
    מחממים שמן במחבת גדולה. מעבירים למחבת את פיסות הסלמון (שומרים את
    הרוטב שנותר בקערה) כאשר העור פונה לשמן וצולים כ־3-4 דקות. מנמיכים את
    הלהבה, הופכים את נתחי הסלמון וצולים כ־4 דקות נוספות עד שהם מזהיבים. הופכים
    ומטגנים 4 דקות נוספות.
    להגשה: מניחים בכל צלחת כרובית ו־2 נתחי סלמון חמים, יוצקים מעל הסלמון
    את הרוטב שנותר ומגישים.